Priština

Ekipa oftalmologa iz Turske stigla je u petodnevnu posjetu Kosovu tokom koje će obaviti oko 250 ljekarskih pregleda i postavljanja proteza kosovskim pacijentima.

Ekipa oftalmologa iz Turske stigla je u petodnevnu posjetu Kosovu tokom koje će obaviti oko 250 ljekarskih pregleda i postavljanja očnih proteza kosovskim pacijentima, javlja reporter Anadolu Agency.
Ministar zdravlja Kosova, Ferid Agani primio je danas delegaciju bolnice "Goz Vakfi" iz Istanbula, Republika Turska. Na osnovu sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva zdravlja Kosova i bolnice "Goz Vakfi", turski ljekari će kosovskim pacijentima ugrađivati plastične očne proteze na Očnoj klinici, Kliničko univerziteskog centra Kosova, u Prištini.
Generalni direktor bolnice "Goz Vakfi", dr. Serkan Sahbaz prenio je ministru Aganiju da pomoć Turske neće izostati ni u buduće.
Ministar Agani je izrazio duboku zahvalnost turskim ljekarima na stalnoj pomoći Kosovu, kao i uvjerenje da će i ovaj projekat biti uspješno realizovan. Ministar je naglasio i da će pomoć turskih oftalmologa doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga iz te oblasti na Kosovu.