U izjavi za radio Kontakt plus

Direktorka administrativne Kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić izjavila je danas da imperativ institucija, koje će na sjeveru Kosova biti formirane nakon lokalnih izbora, mora biti očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Hodžić je rekla da glavni razlog zbog kojeg građani strepe od novembarskih izbora, je strah od gubitka radnih mjesta, dodajući da je taj strah više nego opravdan jer se tiče opstanka kompletnih porodica.

"Sa druge strane, takvim raspletom situacije (eventualnim gubitkom radnih mjesta) sjever Kosova bi zapao u duboku socijalnu krizu. Institucije od životnog značaja, poput zdravstva i školstva moraju biti apsolutno pokriveni i ne smije doći do ukidanja niti jednog jedinog radnog mjesta", naglasila je ona u izjavi za radio Kontakt plus.

Aktivnosti obeju vlada, i u Beogradu i u Prištini, moraju biti usmjerene ka ovom cilju, zaključila je Hodzić, koja je jedan od kandidata za budućeg gradonačelnika Sjeverne Mitrovice.

Lokalni izbori na Kosovu biće održani 3. novembra, a Vlada Srbije i predsjednik Republike Tomislav Nikolić pozvali su Srbe da učestvuju na tim izborima.