Tri opcije blokade

U slučaju da kosovska Komisija za registraciju veterana ne završi svoj rad do 3. novembra, pripadnici bivše Oslobodilačke vojske Kosova (UÇK) prijete da će blokirati biračka mjesta.

Veterani bivše Oslobodilačke vojske Kosova su zaprijetili institucijama da će blokirati biračka mjesta u slučaju da Komisija za registraciju veterana ne završi svoj rad do 3. novembra.

List "Zëri" prenosi da je na sastanku veterana razmatrana mogućnost za blokadu glasačkih mjesta.

Bivši vojnici kažu da su postali objekat za podsmjevanje kosovske vlade koja ne drži obećanje dato prije godinu i po dana.

Ta prijetnja bivših vojnika je izrečena poslije sastanka Savjeta za zaštitu prava boraca UÇK-a koji je održan u Kosovu Polju.

List "Zëri" saznaje da je na tom sastanku razgovarano o nekoliko opcija. Prva mogućnost je da se protestuje, druga, da se blokira Centralna izborna komisija na dan izbora 3.novembra, a treća, da se blokiraju opštinski izborni štabovi na čitavom Kosovu kao i da se blokiraju biračka mjesta.

Registracija osoba koje su učestvovale u ratu na Kosovu počela je ove godine, radi isplata penzija i drugih prinadlježnosti. Prijavljeno je skoro 40 hiljada osoba, a potvrđivanje treba da obavi komisija na čelu sa Agimom Çekuom.