Čekaju rezultate izbora

Ministri i poslanici koji su uključeni u utrci za predsjednike i odbronike u opštinama na izborima 3. novembra su ubjeđeni u pobjede. Ali, ova ubjeđenost ih ne uvjerava da se oni odreknu aktuelnih pozicija prije objavljivanja rezultata izbora. Jedini izuzetak je zamjenica premijera Mimoza Kusari-Lila, koja je rekla da bez obzira na rezultate izbora, ona neće povući odluku o ostavci sa trenutnih pozicija u Vladi.

Agim Çeku neće napustiti mjesto ministra Bezbjednosnih snaga Kosova, iako je pristao da uđe u trku za gradonačelnika Prištine.

"Vidjećete i sami kako će ispasti, jer sam siguran da ni ministarstvo ni kampanju neću zanemariti", rekao je on, piše list "Koha Ditore".

Za razliku od ministra Çekua, zamjenica premijera Mimoza Kusari-Lila, koja je kandidat za predsjednika opštine Đakovice, rekla je da razmišlja o svojoj zamjeni na poziciji u Vladi.

"Mi smo u pregovorima oko ljudi koji me mogu zamjeniti i premijer Thaçi će izaći sa imenima, vjerujem prije izbornog procesa", rekla je ona.

Poslanica iz redova AAK-a, Donika Kada-Bujupi, je rekla da će učiniti onako kako zakon predviđa.

"Zakon nam dozvoljava sve dok je kampanja da budemo oslobođeni učešća u Skupštini, a s druge strane mi ne dobijamo dnevnice", rekla je ona.

Poslanik iz redova LDK-a, Lutfi Haziri, koji je kandidat za predsjednika opštine Gnjilane, je izjavio da je spreman dati ostavku na mjesto poslanika ukoliko mu takvo što bude zatraženo.