Kandidat PDK-a za gradonačelnika Prizrena

Predsjednik Demokratske partije Kosova Hashim Thaçi odlučuje o kandidatu ove stranke za gradonačelnika Prizrena. Njemu je danas novo Predsjedništvo ogranka PDK u Prizrenu preporučilo četiri kandidata za gradonačenika Prizrena.

Izvor blizak "Prizren Pressu" je izjavio da je novo Predsjedništvo za kandidata za predsjednika Prizrena predložilo Ramadana Muju, Naita Hasanija, Nijazija Kryezijua i Vetona Firzija.
Prijedloge je Thaçi poneo sa sobom u Prištinu gdje će odlučiti ko će od ovih kandidata biti na glasačkom listiću 3. novembra, za kada su zakazani lokalni izbori na Kosovu.
Minir Krasniqi je ranije danas izabran za predsjednika ogranka PDK-a u Prizrenu, a u novom Predsjedništvu su Nait Hasani, Hasan Hasani, Shukri Çuni, Laura Guguli, Agim Zogaj, Ndue Qollaku, Naser Berisha, Masar Shala i Ruzhdi Rexha.
Izabrani su i sekretari ogranka ove stranke u Prizrenu: Nijazi Kryeziu, izvršni sekretar ogranka,  Samir Hoxha, sekretar za odnose sa javnošću, Kujtim Gashi, organizacioni sekretar i Nexhat Çoçaj, tehnički sekretar.
Šef izbornog štaba ogranka PDK u Prizrenu za lokalne izbore je Hasan Hasani.