Biće lakša borba nego na prethodnim izborima

Aktuelni gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović očekuje da će "Savez kosovskih Srba", nova lista na kojoj će učestvovati na lokalnim izborima, imati lakšu borbu nego kada je učestvovao sa SLS-om.

"Prije šest godina je bilo skoro kao po kanalima i rovovima, a onda je uslijedila ta famozna priča o Thaçijevim Srbima i klevetanje svih nas koji smo učestvovali. Sad sam srećan kada vidim da ima većih Thaçijevih Srba od mene. Red se ne vidi onima koji trče u zagrljaj Thaçiju i kosovskim institucijama. Drago mi je jer više neće moći da se ponašaju tako podlo prema nama", kaže Stojanović za KIM radio.

Gradonačelnik, kome uskoro ističe četvorogodišnji mandat , smatra da je dobro što će ovoga puta narod u većem broju izaći na lokalne izbore, ali da niko ne smije da vrši pritisak na birače.

"Mislim da na narod niko nema pravo i ne smije da vrši pritisak. Ja to neću da radim. Mislim da je došlo vrijeme da ljudi sami razmisle da li hoće naprijed ili žele da se vrate nazad. Niko ne smije ljude da ucjenjuje. Gdje god južno od Ibra na izbore izađu Srbi, Srbin će pobijediti", zaključuje Stojanović.

Međutim, ova lista još uvijek nije prijavljena Centralnoj izbornoj komisiji na Kosovu, a Stojanović kaže da, kao i svaki Srbin - "čeka posljednji momenat".

Posljednji rok za prijavu lista za učešće na novembarskim lokalnim izborima na Kosovu ističe danas, 4. septembra.