Saopštenje za javnost

Dok se institucije Pravde bave aktivnim dosijeima spram lokalnih dužnosika Demokratske partije Kosova, PDK nastavlja se zloupotrebama javnog novca, kaže se u saopštenju LDK u Prizrenu.

"Danas, četvrtog dana septembra, nastavnici još uvijek nisu dobili plate, dok se premijer i sadašnja vlada u zemlji ne brine zbog kašnjenja plata, oni novcem poreskih obveznika okupljaju nastavnike na jednom mjestu, zatraživši im otvoreno glas u ime PDK-a", stoji u reagovanju LDK-a.

Prema ovoj partiji sastanak premijera sa nastavnicima je umnogome bio sastanak lidera PDK-a sa nastavnicima gdje je on započeo kampanju bez njenog zvaničnog početka.

"Ovim primjerom Hashim Thaçi i cijela vlada daju jake signale da će kampanja PDK biti finansirana novcem poreskih obveznika i cjelokupnom logistikom vlade. Kao i u prethodnim slučajevima i ovim ova vlada dokazuje da djeluje suprotno procedurama budžetske potrošnje, preusmjeravajući javni novac kao novac partije", stoji u saopštenju za medije, prenosi portal "Gazeta e Prizrenit".

"Stoga, pozivamo organe pravosuđa i policije za privredni kriminal da preispitaju slučaj, tako što će istražiti način plaćanja, jer slične večere budžet opštine koštaju oko 20 hiljada eura i da se ljudi koji zloupotrebljavaju javni novac pozovu na odgovornost", stoji na kraju saopštenja Demokratskog saveza Kosova (LDK).