U ovoj bolnici umrlo 20 osoba

Petnaest pacijenata, umjesto izlečenja, umrlo je u bolnici "Heart" u Đakovici. Oni su bili liječeni od strane doktora koji je bio bez diplome, piše list "Koha Ditore".

Hajrullah Binakaj, tokom perioda 2007-2012. godine je liječio 2.374 pacijenata koji su platili vrlo velike sume novca. U njegovoj bolnici za srce "Heart", koja je kasnije promijenila ime i postala "International Hospital", Binakaj je liječio pacijente koji boluju od problema sa srcem do ljeta prošle godine. Zahvaljujući velikoj mreži ljekara saradnika, koji su slali bolesnike, samo tokom 2010. godine u ovoj bolnici je bilo primljeno 2.020 pacijenata. 1.337 su bili liječeni od strane Binakaja.

List "Koha Ditore" je osigurao razne dokumente, uključujući i istražnu datoteku koja pokazuje da je u ovoj bolnici umrlo 20 osoba.

Dokumenti dokazuju da je Hajrullah Binakaj operisao pacijente kako bi im ugradio stend na srcu, ali im to ustvari nije ni radio. Oni su plaćali preko 5 hiljada eura za ovu "uslugu". Mnogo kasnije su shvatili da na srcu im nije urađen nikakav stend.

U oktobru 2011. godine policija je uhapsila Hajrullaha Binakaja, pod sumnjom da je operisao pacijente bez potrebe radi ugradnje stenda. Iako je bio uhapšen, nakon oslobađanja, on je nastavio sa svojim radom. Također je uhapšen godinu dana kasnije i zadržan je u pritvoru.

Od prvog hapšenja do drugog 2012. godine u klinici International Hospital", je umrlo troje pacijenata koje je on liječio.

List "Koha Ditore" je pokušao kontaktirati "doktora" Hajrullaha Binakaja, ali nije bilo pristupa na oba njegova telefona koji se nalaze u dosjeu Agencije za privredne registre.