Poslanici angažovani u predizborne kampanje

Ne očekuje se da se Skupština Kosova pokaže djelotvornom tokom jesenjih sjednica. Sve ovo zbog činjenice što će značajan dio poslanika biti angažovani u predizbornoj kampanji koja se očekuje da će početi 3. oktobra, ili samo dvije nedjelje nakon što Skupština može održati prvu plenarnu sjednici druge sesije.

Zakonodavci zvanično počinju sa radom u ponedjeljak 9. septembra, a ne očekuje se da prva sjednica bude održana prije 19. septembra. I u ranijim izbornim procesima, Skupština se suočavala sa poteškoćama u funkcionisanju zbog toga što su poslanici bili angažovani u kampanje, ili kada su sjednice bile održavane, onda je u više navrata Skupštinom vladao duh predizborne kampanje, piše list "Tribuna".

Isto se očekuje i za izborni proces 3. novembra, a možda i više jer sada ima više poslanika koji namjeravaju da preuzmu vođstvo u opštinama u kojima su se kandidovali.

Ovo za civilno društvo koje prati rad SKupštine ne predstavlja novost, jer prema njima trenutni zakonodavci su dosljedno pokazali neodgovornost u odnosu na prisutnost na sjednicama.