Jedina mogućnost PDK

Ramadan Muja će najvjerovatno biti kandidat Demokratske partije Kosova (PDK) za gradonačelnika Prizrena. Izvori portala "PrizrenPress" su izjavili da lider PDK-a, Hashim Thaçi razmatra mogućnost da se Muja ponovno kandiduje za gradonačelnika Prizrena.

"Muja će najvjerojatnije ponovo biti kadnidat PDK-a za gradonačelnika Prizrena", rekao je izvor portala "PrizrenPress". Prema istom izvoru, Muja ostaje jedina mogućnost PDK.

"Još uvijek nije stopostotno sigurno, ali Mija ostaje jedina alternativa koja može prekinuti podjele".

S druge strane, izvori portala "PrizrenPress" su rekli da se očekuje da PDK danas imenuje kandidata za gradonačelnika Prizrena. Lider PDK-a Hashim Thaçi i danas boravi u Prizrenu kako bi okončao "maraton" izbora predsjednika Ogranka PDK u Prizrenu i kandidata za gradonačelnika Prizrena.

Uprkos naporima, premijer juče nije bio u mogućnosti riješiti podjele i probleme koje PDK ima u Prizrenu. Izbor kandidata za Prizren, ostavljen je da se raspravlja za danas.

Izvori portala "PrizrenPress" su obavijestili da unutar PDK u Prizrenu postoji veliko nezadovoljstvo zbog načina izbora predsjednika ogranka i kandidata za gradonačelnika Prizrena.

"Vjerujem da će danas biti izabran i predsjednik ogranka i kandidat za gradonačelnika Prizrena", kaže izvor portala "PrizrenPress".

Premijer Hashim Thaçi je tokom jučerašnjeg boravka u Prizrenu održao nekoliko sastanaka sa manjinskim strankama, od kojih je zatražio da podrže PDK u Prizrenu.