Na večeri sa nastavnicima u Prizrenu

Premijer Hashim Thaçi obećao je povećanje plata za nastavnike i priznavanje staža za sve zaposlene u obrazovanju koji su radili od 1990. do 1999. godine. Ova obećanja Thaçi je dao tokom sastanka sa nastavnim osobljem u Prizrenu, prenosi RTK.

Hashim Thaçi se u pratnji ministra prosvjete, Ramë Buje, ministra inostranih poslova Envera Hoxhe, poslanika iz regiona Prizrena iz svih zajednica i zvaničnika lokalne vlasti sastao sinoć sa nastavnim osobljem regiona prizren, na prvi dan početka nove školske godine.

Šef kabineta je rekao da je upoznat o radu nastavnika na edukaciji mladih generacija. On je za narednu godinu obećao da će doći do povećanja plata, te da će nastavnicima koji su radili od 1990. do 1999. godine biti priznat radni staž.

U međuvremenu, ministar Buja je rekao da je Ministarstvo fokusiralo pažnju i na studente, kojima će pružiti i savremenu literaturu.

Također se i gradonačelnik Prizrena, Ramadan Muja obratio prisutnima i rekao da će lokalna vlast u Prizrenu nastaviti da podržava investicije na polju obrazovanja i nastaviti da finansira transport učenika-putnika.