Povodom lokalnih izbora na Kosovu

Učešće svih građana Kosova, obuhvatajući i srpsku zajednicu u sjevernim opštinama zemlje, na izborima 3. novembra ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese Kosova, poručila predsjednica Atifete Jahjaga.

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga ohrabrila je Centralnu izbornu komisiju da u skladu sa njenim mandatom pronađe zakonsko rješenje kojim bi se ispoštovala ustavnost i zakonitost Republike Kosova i obezbjedilo sveobuhvatno učešće na opštinskim izborima, prenosi agencija Anadolija.

U pisanoj izjavi za medije, kosovska predsjednica je ocjenila da opštinski izbori 3. novembra imaju posebnu važnost jer se organizuju istovremeno na cijeloj teritoriji Republike Kosova.

"Učešće svih građana Republike Kosova, obuhvatajući i srpsku zajednicu u sjevernim opštinama zemlje, na izborima  3. novembra ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese Kosova", kazala je Jahjaga.

Predsjednica Atifete Jahjaga je naglasila i da ovi izbori treba da budu demokratski, slobodni, pravedni i sveobuhvatni, te s toga ona ohrabruje CIK da pronađe rješenje koje će biti prihvatljivo za sve građane i koje će obezbjediti njihovo masovno učešće na izborima.