"Nova snaga Crne Gore" na izborima 3. novembra

Nova snaga Crne Gore učestvovat će na lokalnim izborima na Kosovu, a okupljat će ljude koji vode porijeklo iz Crne Gore. Stranka će posebnu pažnju obratiti na učešće na izborima na sjeveru Kosova i u Peći.

U sjedištu Crnogorske demokratske partije "Montenegro" u Prištini jučer je održana osnivačka skupština koja je jednoglasno promijenila ime i obilježja partije.

Donesena je odluka da se stranka zove Nova snaga Crne Gore, a najavljeno je i njeno učešće na lokalnim izborima 3. novembra.

Nakon administrativnih procedura skupština Nove snage Crne Gore izabrala je za predsjednika stranke Slobodana Vujičića kao i ostale stranačke organe, prenosi Tanjug.

Skupština je jednoglasno izabrala Savjetodavno vijeće stranke u kome su poznati glumac Enver Petrovci, akademik Rexhep Feri, publicista Shkelzen Maliqi, poznati biznismen Shkelzen Riza, advokat Azem Vllasi i Ajša Basić, istaknuti pravnik.

Predsjednik stranke Vujičić kaže da će Nova snaga Crne Gore učestvovati na lokalnim izborima 3. novembra i dodaje da će posebnu pažnju obratiti na učešće na izborima na sjeveru Kosova i u Peći.

"Pozivamo kosovske institucije da u što kraćem roku Crnogorci postanu ustavno pravna kategorija i budu adekvatno zastupljeni u kosovskoj skupštini, kaže Vujičić.

Albanci, Bošnjaci i Srbi

Vujičić je ranije za crnogorske medije izjavio da će Nova snaga Crne Gore okupljati sve koji vode porijeklo iz Crne Gore.

"Cilj nam je da stranka ne bude samo crnogorska, etnički prepoznata, nego da slijedi Crnu Goru kao multietničku državu svih onih koji vode porijeklo iz Crne Gore, a na Kosovu je njihov broj veoma veliki – i Albanaca i Bošnjaka i Srba. To radimo zbog tog članstva i želje da se i oni osjećaju kao dio nas", kazao je Vujičić.