Ove godine potrošio više nego za cijelu prošlu godinu

Premijer Hashim Thaçi, u ovoj godini je udvostručio troškove u odnosu na prethodnu godinu. Za vrijeme svog boravka u inostranstvu, službena putovanja, on je u prvih šest mjeseci 2013. godine potrošio koliko je potrošio za cijelu 2012. godine, pa je čak i udvostručio troškove.

Na temelju službenih podataka koje je osigurao list "Zëri" iz Ureda premijera, od jauara do juna ove godine premijer je potrošio više od pedeset hiljada eura, tačnije 50.496 eura.

Najveći dio tog iznosa, oko 43 hiljade eura, on je potrošio na smještaj, što podrazumijeva boravak u luksuznim hotelima, i više od 7.000 eura za ručkove i večere. Preostali dio, što je više od 400 eura otišlo je na bankarske provizije, na troškove korištenja kartice u drugoj državi.

Malo "samilosniji" sa javnim novcem premijer je bio tokom prošle godine. Od januara do decembra 2012. godine Thaçi je potrošio 51.375 eura.

Od tog iznosa, oko 44 hiljade eura on je potrošio na smještaj po hotelima, oko sedam hiljada na ručkove i večere, kao i više od 500 eura je skinuto za bankarske provizije.