Ispunjavanje ugovornih obaveza iz sporazuma

Ministar za ekonomski razvoj, Fadil Ismajli je ocijenio važnost ostvarivanja ciljeva Vlade Kosova koji proizilaze iz odluke o privatizaciji kompanije za distribuciju i snabdjevanje električnom energijom (KEDS), kao i ispunjavanje ugovornih obaveza iz sporazuma, ugovori o kupoprodaji akcija KEDS, što ima za cilj poboljšanje u snabdjevanju energijom, smanjenje gubitaka kao i poboljšanje usluga.

Ministar Ismajli je obavijestio sagovornike da će Vlada Kosova nastaviti da nadgleda realizaciju projekta u fazi post-privatizacije, pošto iako privatizovan KEDS nastavlja da bude kompanija koja obavlja javnu i stratešku funkciju za Kosovo.
Ovo je proizašlo sa sastanka rukovodioca MER sa Upravnim direktorom KEDS Nihat Özdemir, kao i rukovodiocem Izvršnog odbora KEDS Nurettin Turkoglu.
Sagovornici su konstatovali da  KEDS radi na ispunjavanju svih obaveza koje proizilaze iz ugovora kao i drugih dokumenata koji su potpisani između Vlade Kosova i KEDS.
Ministar Ismajli je istakao značaj ostvarivanja obećanja koja su data od strane Vlade Kosova, za obezbjeđivanje radnih mjesta za zaposlene koji su iz KEK prešli u KEDS, takođe je zatražio i maksimalno angažovanje KEDS u ispunjavanju obaveza za obećane investicije, kao i angažovanje na polju ispunjavanja socijalnih obaveza i životne sredine prema evropskim standardima.