Izgled glasačkog listića je tehničko pitanje

Premijer Hashim Thaçi izjavio je u utorak u Briselu da je tehničko, a ne političko pitanje kakva će obiljležja stajati na izbornim listićima za novembarske lokalne izbore na Kosovu i da je to u nadlježnosti Centralne izborne komisije.

Thaçi je uoči razgovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem i visokom predstavnicom EU Catherine Ashton rekao da se u Briselu razgovara o otvorenim pitanjima koja su važna za primjenu sporazuma Beograd-Priština, a to se tiče telekomunikacija, energetike i tehničkih vidova pravosuđa.

Na pitanje novinara koji su to problemi vezani za telekomunikacije i energetiku, on je iznio tvrdnju da su se Kosovo i EU o tome usaglasili, a da se sad očekuje stav Beograda.

Thaçi je naveo da će izbori na Kosovu biti "novo poglavlje za budućnost stanovnika Kosova" i pozvao Srbe na Kosovu da prijave svoje izborne liste.

Premijer Srbije Ivica Dačić je rekao da za Beograd nije prihvatljiv grb Kosova na glasačkom listiću, već samo logo CIK i da neće zvati Srbe na izbore ukoliko oni ne budu statusno neutralni.