Nakon lokalnih izbora

Poslije predstavnika Srba južno do Ibra, odnosno na centralnom Kosovu, koji su nedavno najavili formiranje jedinstvene srpske liste za predstojeće kosovske izbore, što je i stav Vlade Srbije, jedinstvenu listu na ovim izborima najavili su i pripadnici goranske zajednice iz Gore, na krajnjem jugu Kosova, pišu srbijanske Novosti.

Adem Hodža, predsjednik privremenog organa opštine Gora, koga je imenovala Vlada Srbije, pozvao je sve Gorance da izađu na lokalne kosovske izbore raspisane za 3. novembar.
OSTALA TREĆINA
U devetnaest sela na području Gore, u kojima je do 1999. godine živjelo 30.000 Goranaca, sada ih je samo 10.000. Gotovo 80 odsto obuhvaćeno je nekim vidom primanja iz Srbije.
- Iako smo po dolasku međunarodne zajednice na Kosovu bili primorani da napustimo sjedište svoje opštine, odnosno prostorije u Dragašu, mi Goranci ćemo izaći na predstojeće izbore - ističe Hodža, koji napominje da se sa predstavnicima Srba južno od Ibra nedavno sastao sa predsjednikom Nikolićem, gdje je dogovoreno da će Srbi i ostali nealbanci učestvovati na izborima na Kosovu ukoliko budu statusno neutralni, pišu Novosti.
I dok poziva Gorance, kako piše ovaj list, da sa Jedinstvenom goranskom listom izađu na kosovske izbore kako bi povratili svoju opštinu Gora koja se nalazila u Dragašu, Hodža naglašava da je namjera Goranaca da poslije lokalnih izbora budu dio Zajednice srpskih opština jer školstvo i zdravstvo na području Gore funkcionišu po sistemu države Srbije.