Partije počele svoje predizborne kampanje

Mnogi putevi širom Kosova čekaju da budu asfaltirani tokom jeseni. Opštine objavljuju brojna obavještenja o ugovorima na web stranicama Regulativne komisije javne nabavke već više od dva mjeseca.

Kako izvještava KTV, partije koje drže najviše opština na Kosovu, PDK, LDK i AAK sa svojim koalicionim partnerima, povećale su svoje investicije uglavnom u gradovima koji su im značajna uporišta.

U Peći, u kojoj je na vlasti AAK, od 1. jula do 22. avgusta prošle godine je dato 18 tendera, dok u istom periodu ove godine broj tendera je porastao na dobrih 31. Opštinski dužnosnici kažu da ovo nema nikakve veze sa izborima.

U opštinama u kojima je vlast u rukama PDK, Prizren i Skenderaj predvode što se tiče tendera. U Prizrenu, gradu na Bistrici, dok je u julu prošle godine bilo samo 19 tendera, ovogodišnji jul obilježilo je objavljivanje 30 tendera. U maloj opštini Skenderaj, ne osjeća se odsustvo njenog predsjednika Sami Lushtakua. U istom periodu prošle godine bilo je 12 tendera, a ove godine 22.

Prema riječima ljudi iz Instituta 'GAP', svi ovi projekti su napravljeni samo za kampanju i radovi na tenderima ne trebaju biri vođeni tokom ljeta.

Izgleda da je i opština Priština slijedila ovaj primjer. Njeni dužnosnici sada otvaraju projekte, dok će tendere za ove projekte uglavnom obaviti na proljeće.