PDK još uvijek bez kandidata za gradonačellnika

Na svečanom skupu u Domu kulture "Ukë Bytyçi" u Suvoj Reci, predsjednik PDK-a Hashim Thaçi i njegovi saradnici, Hajredin Kuçi i Besim Beqaj ozvaničili su kandidaturu prof. dr Ramë Vataja kao kandidata PDK za predsjednika opštine Suva Reka. Odluka je poznata nekoliko mjeseci ranije jer je Vataj na Izbornoj skupštini ovog ogranka dobio usmeni pristanak za kandidaturu, piše list "Zëri".

Javnim "blagoslovom" njegove kandidature, lider PDK-a Hashim Thaçi je stavio tačku na glasine koje su u ogranku PDK mislili da se pitanje ove kandidature može pobiti, pošto prijedlog na Izbornoj skupštini ogranka nije bio u pisanoj formi.

Tokom posljednje posjete regionu Prizrena, predsjednik PDK-a Thaçi je sudjelovao i na sastanku PDK-a u Orahovcu, gdje je svečano i javno u sali Doma Kulture "Mensur Zyberi" podržao kandidaturu prof. dr Idriza Vehapija za predsjednika opštine. U svom obraćanju pred mnogo prisutnih, Thaçi je rekao da će izborom Vehapija biti implementirani mnogi projekti koji će podržati Vlada Kosova.

Na putu od Orahovca prema Suvoj Reci, visoka delegacija PDK na čelu sa njenim liderom Hashimom Thaçijem se zaustavila na "pauzi" i u Prizrenu, gdje su se osvježili u ambijentu Tržnog centra "Abi".

Za razliku od druge dvije opštine, visoki dužnosnici PDK u Prizrenu se nisu sastali sa vodećim strukturama ovdašnjeg ogranka i nisu promovisali kandidata ovog ogranka za predsjednika opštine Prizren.
 
Izvori lista "Zëri" su rekli da se Hashim Thaçi u Prizrenu sastao sa manjom grupom građana, među kojima su bili i Afrim Azuralxhiu i Alajdin Fusha, imena koja se nezvanično pominju u gradu Prizrenu kao mogući kandidati PDK-a na mjesto predsjednika opštine Prizren.