Na listi i stranke Bošnjaka porijeklom iz Crne Gore

Udruženje Crnogoraca Kosova, Udruženje Crnogoraca "Lovćen", Crnogorska demokratska stranka i Partija Crnogoraca Kosova, za predstojeće lokalne izbore na Kosovu formiraće zajedničku izbornu listu s kojom će zajedno izaći na lokalne izbore na Kosovu, koji se održavaju 3. novembra.

Lokalni izbori dobra su prilika da se makar približno tačno izmjeri politička snaga crnogorske dijaspore na Kosovu, a vlast na Kosovu samom najavom učešća u izbornom procesu ozbiljno opomene da Crnogorci i pored svih javnih obećanja predsjednice Jahjage i premijera Thaçija još nijesu definisani kao ustavna kategorija i veliko je pitanje da li se u takvim uslovima uopšte mogu funkcionalno uključiti u sistem mehanizama takozvane pozitivne diskriminacije, prenosi crnogorski list "Pobjeda".

Udruženje Crnogoraca Kosova, Udruženje Crnogoraca "Lovćen", Crnogorska demokratska stranka i Partija Crnogoraca Kosova, za predstojeće lokalne izbore na Kosovu formiraće zajedničku izbornu listu, uz realne šanse da se do krajnjeg roka za dostavu materijala Centralnoj i opštinskim izbornim komisijama, 3. septembra, pomenutim političkim grupacijama priključe dvije ili tri stranke koje okupljaju Bošnjake porijeklom iz Crne Gore. Naziv liste je "Udružena dijaspora Crne Gore".