Bajram Rexhepi u "Razgovoru" RTK2

Pojedine političke partije već započele predizborne aktivnosti, ali i da ti rezultati neće biti razlog za rekonstrukcije Vlade ili prijevremene parlamentarne izbore, rekao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi.

Gostujući u emisiji "Razgovor" na RTK2, ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi je ocijenio da su pojedine političke partije već započele predizborne aktivnosti, ali i da ti rezultati neće biti razlog za rekonstrukcije Vlade ili prijevremene parlamentarne izbore. 
On je izrazio nadu da će Srbi na sjeveru Kosva u većem broju, nego što je bio slučaj dosad, izaći na birališta u novembru. 
"Oba premijera pokazala su hrabrost u ovom procesu, to je neminono da ljudi izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike, da ne budu taoci raznih grupa i monopola raznih gradonačelnika, koji su ostali iz prošlosti i u neku ruku imenovali sami sebe.”  
"Zakon koji omogućuje dvojno državljanstvo svim Albancima koji žive van te zemlje, a kojim se isključuju Albanci sa Kosova, neće narušiti odnose Kosova i Albanije", rekao je prvi čovjek MUP-a Kosova, i dodao da region nema razloga da strepi od stvaranja velike Albanije.
"Ima malih partija i pokreta koji imaju u svom programu da se ujedine Albanci ali, mi iz  ozbiljnijih  političkih partija prihvatili smo realnost da postoje dvije države: država Albanija za građane Albanije, a Kosovo za građane Kosova.”
On je istakao da je vrijeme političkog i ekonomskog azila prošlo, jer se Kosovo smatra sigurnim mjestom za život, ali da o tačnom datumu kada će građani Kosova bez viza u Evropu, još uvijek ne može da se govori.
"Ja sam optimista da ćemo u prvom tromjesečju 2014. napokon putovati bez viza ali to je naše očekivanje. Mi ćemo ispuniti uslove i vidjećemo šta će biti.”
Postoji politička volja Kosova, da se nameti vezano za osiguranje vozila koja prelaze iz Srbije na Kosovo i obratno potpuno ukinu, izjavio je minister unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi u emisiji "Razgovor", na RTK 2.