A otišao samo obaviti nuždu

Ušao je u restoran kako bi popio kafu. Kada je završio, otišao je u toalet. Pripadnik Policije Kosova, kako bi se osjećao udobnije skinuo je revolver sa pojasa i ostavio na vodokotliću. Nakon obavljene nužde, izašao je odatle.

Sve ovo se dogodilo u roku od sat vremena. Ali njega to može koštati suspenzije s posla. Nakon kratkog vremena vratio se ponovo WC-u. Restoran u sklopu svojih usluga ima i autopranje “Të Ismeti” u Dragodanu, ali nije našao revolver, rekli su izvori portala “Indeksoline”.

Rješenje nije mogao da nađe ni vlasnik restorana. Nakon što je policajac vidio da ne može naći revolver, on je slučaj sam prijavio u Policiji Kosova. Portal “Indeksonline” saznaje, relevantne jedinice Policije su ispitale mjesto doađaja, a o ovome je obavješten i tužilac.

Slučaj je potvrdila i Policija Kosova, ali nije htjela reći da se radi o gubitku pištolja.

"Slučaj je prijavljen jučer, nakon 13:00 sati. Jedan pripadnik Policije Kosova je ušao u jednom restoranu u naselju Arbëria, u Prištini i tu je zaboravio policijsku opremu. O ovome je obavješten Policijski inspektorat i tužilac. Slučaj je otvoren kao teška krađa, pošto smatramo da je ukraden predmet policijskog pripadnika. Policijski inspektorat će preduzeti potrebne mjere”, rekao je za “Indeksonline” Arbër Beka iz Policijskog inspektorata Kosova.