Saobraćaj se odvija bez problema

Srbi su sinoć prekinuli blokadu puta u mestu Rudare, kod Zvečana na magistralnom putu Mitrovica - Leposavić, pošto je iz pritvora pušten Slobodan Repić, dok je Žarku Veselinoviću određen jednomesečni pritvor.

Portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je za AA da su tokom noći uklonjene sve prepreke sa puta.
"Odblokiran je magistralni put Mitrovica - Leposavić i tokom noći su uklonjene sve preprake. Saobraćaj se odvija bez problema", kaže Hoti.
Odluka da se put, koji je blokiran u ponedjeljak nakon hapšenja Veselinovića i Repića, odblokira donijeta je nakon razgovora lokalnih Srba sa predstavnicima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo.
Iz EULEX-a je juče saopšteno da je Viši sud u Mitrovici odlučilo da odredi pritvor do 30 dana Žarku Veselinoviću, dok je Slobodan Repić iz policijskog pritvora pušten na slobodu. Obojica optuženih se suočavaju sa optužbama za pokušaj ubistva i nezakonito korištenje oružja u vezi sa incidentom decembra 2012. godine, a Veselinović se dodatno tereti po još jednoj tački za nezakonito posjedovanje oružja, saopšteno je iz EULEX-a.
Veselinović i Repić su uhapšeni u ponedjeljak u blizini Zvečana, a u znak protesta zbog njihovog hapšenja Srbi su tri dan za redom držali blokiran magistralni put Mitrovica - Leposavić u mjestu Rudare kod Zvečana.