Rada Trajković

Poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da je u ovom trenutku najveća hrabrost odluka da se izađe na lokalne kosovske izbore, da se izaberu najbolji koji će graditi instituciju Zajednice srpskih opština i tako omogućiti opstanak Srba na tom prostoru.

Rada Trajković je za jagodinsku televiziju Palma plus naglasila da Srbi sa Kosova nemaju drugog izbora osim da izađu na lokalne kosovske izbore 3. novembra.
"Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma međunarodna zajednica prati realizaciju tih dogovora. Između ostalog, ti dogovori podrazumjevaju izlazak Srba na lokalne izbore, to jest legalizaciju i legitimizaciju Srba na Kosovu, kroz Zajednicu srpskih opština", kazala je Rada Trajkovć.
Ona je dodala da potpuno razumije Srbe sa sjevera Kosova, kojima je teško da prihvate institucije Prištine, jer oni i danas imaju institucije države Srbije.
Odziv Srba na sjeveru biće usko povezan, kazala je Trajković, sa implementacijom tehničkog dijela pregovora, jer oni treba da odrede gdje će, koliko, kako i koji Srbi raditi unutar kosovske policije ili šta će biti sa sudijama koji su u srpskom sistemu pravosuđa.