Dejan Pavićević posjetio RTK 2

Tokom posjete kanalu RTK2 na srpskom jeziku, oficir za vezu Vlade Srbije na Kosovu Dejan Pavićević izrazio je nadu da će predstavnici lokalnih institucija na Kosovu na današnjem sastanku sa državnim vrhom Srbije postići dogovor o izlasku na lokalne izbore trećeg novembra ove godine.

Pavićević smatra da će narednih dana institucije Srbije izaći sa jasnim stavom u vezi sa predstojećim izborima koje organizuju institucije u Prištini.
Zajednička lista kosovskih Srba bila bi, mišljenja je Pavićević, najbolje rješenje za izlazak na novembrske lokalne izbore.
Govoreći o problemima koji prate dosadašnji tok sprovođenja briselskog sporazuma između Beograda i Prištine, beogradski oficir za vezu na Kosovu, naglašava da je i sam učesnik dosadašnjeg toka pregovora u Briselu i da je svjestan činjenice da se često dogovoreni stavovi različito tumače od strane pregovarača. 
Pavićević je izrazio uvjerenje da će vremenom sve nesuglasice u vezi sa sprovođenjem sporazuma biti prevaziđene, na zadovoljstvo sve tri strane u pregovorima. 
"Važno je samo da ni jedna strana u pregovorima ne preduzima jednostrane poteze, a svi nesporazumi se bez sumnje mogu prevazići u dogovoru sa Evropskom unijom”, rekao je Dejan Pavićević gostujući u emisiji Razgovor u studiju RTK2.