Motorima paradirali u pograničnom selu

U petak negdje oko 13 sata i 30 minuta tri motora na kojima se nalazilo šest pripadnika srpske žandarmerije su se provozala u mjestu pod nazivom "Ulica Breznica" koje se nalazi nekoliko kilometara unutar teritorija Kosova, rekao je za portal "Rajonipress" Selver Lenjani predstavnik sela Karaqevo.

Lenjani je kazao da paradiranje srpske žandarmerije je unelo strah i paniku među mještanima koji su hitno obavjestili organe reda i sigurnosti.

"Mi smo također i snimili ove motore i njihovo paradiranje, ali je snimak napravljen iz velike daljine. O ovome ćemo obavjestiti i KFOR i Policiju Kosova", rekao je Lenjani.

Ova provokacija Srpske žandarmerije dolazi samo nekoliko dana nakon što su mještani Karaqova i građani Kamenice protestovali na miran način protiv ulaska srpske žandarmerije unutar teritorije Kosova.

Čak je i sam Lenjani izrazio optimizam da se situacija popravila pošto neko vreme nije bilo provokacija od strane srpske žandarmerije. Ali njihov ulazak u petak je prekršilo "primirje" srpske žandarmerije prema teritoriji Kosova.

Lenjani je uputio apel Policiji, KFOR-u, Vladi Kosova da razgovaraju i ozbiljno razmotre ovu provokaciju, kako bi se spriječilo bilo kakvo izbijanje incidenata u ovom pograničnom selu.