Pored sredtava iz fonda Skupštine Kosova

Oni troše stotine hiljada eura, a neki od njih čak i milione tokom predizbornih kampanja, ali kada budu zvanično upitani ne daju odgovor odakle su im pristigla ta sredstva. Nezvanično je poznato koji su biznisi sa kojim političkim partijama bliski, ali koliko uzimaju novca od njih, to se ne daje u javnost.

Političke stranke na Kosovu drže u tajnosti donatore koji im finansiraju troškove, a otkrivaju samo sredstva iz fonda Skupštine Kosova, koji prema Zakonu o finansiranju političkih stranaka izdvaja sredstva za finansiranje kampanja za lokalne i centralne izbore, za redovne i vanredne izbore na osnovu broja mjesta u Skupštini, piše list "Zëri".

Najveća stranka na vlasti PDK je priznala da će tražiti donatore, LDK govori o ostatku sredstava koje će iskoristiti, AAK je potvrdio da je njihova kampanja biti pokrivena i od strane donatora, "Samoopredjeljenje" ima nešto ušteđenih sredstava, dok islamska partija "Bashkohu" je izjavila da za sada ima praznu kasu.

Iz istraživanja organizacije "Çohu" (Ustani) je prije nekog vremena dokazano da političke partije primaju donacije koje nisu kontrolisane, ujedno vrše nekontrolisane troškove i nikada ne otkrivaju izvore odakle dobijaju donacije.