Obezbjeđeno dosta dokaza

Specijalno tužilaštvo Kosova će optužnicu protiv nekoliko bivših komandanta u predmetu 'Drenička grupa' podići u oktobru, rekli su za 'Koha ditore' neimenovani izvori bliski istrazi.

Među osumnjičenima u predmetu "Dreničke grupe" su i sadašnji ambasador Kosova u Albaniji Sylejman Selimi koji je jedno vrijeme bio i vrhovni komandant UÇK (OVK), komandant Dreničke zone OVK i predsjednik opštine Skenderaj, Sami Lushtaku i bivši pripadnici OVK, Avni Zabeli, Sahit Jashari, Ysni Thaçi, Jahir i Zeqir Demaku.

Izvor dnevnika je rekao da se istraga odvija dobro i da su obezbjedili dokaze koji pripadnike ove grupe terete za izvršenje krivičnog djela ratnog zločina.

Advokati osumnjičenih Selimija i Lushtakua su za dnevnik izjavili da će njihovi klijenti biti ispitani u srijedu, 17. jula u Specialnom tužilaštvu Kosova.

Kraj istrage su nagovjestili i tužilac Maurizio Salustro, na posljednjem zahtjevu o produženju pritvora, kao i Apelacioni sud odlukom od 2. jula, kojom je obacio žalbe odbrane protiv produženja mjera pritvora.