Različiti podaci navode na sumnju

Vlada Kosova ostvaruje više prihoda i rashoda i ima više finansijskih troškova u odnosu na one koje se prikazuju u godišnjim izvještajima budžeta od strane Ministarstva finansija.

Na osnovu podataka koje je ponudila Agencija za statistiku Kosova, Vlada radi sa oko 300 miliona više novca u roku od godinu dana. Ova finansijska sredstva se ne ogledaju u godišnjem izvještaju rashoda sastavljenom od strane Ministarstva finansija.

Podaci koje nudi Agencija za statistiku Kosova govore da je iz budžeta za 2012. godinu potrošeno milijardu i 806 miliona eura. Dok ono što je predstavljeno javnosti od strane Ministarstva finansija iznosi milijardu i 476 miliona eura.

"U 2012. godini ukupni troškovi Vlade bili su milijardu i 806 miliona eura, od čega su tekući troškovi iznosili 65.1 posto. Intermedijarna potrošnja - nabavka robe i usluga, predstavlja najvažniju kategoriju tekuće potrošnje. Tekući transferi domaćinstava zabilježili su pad u 2012. godini u odnosu na 2011. godinu", stoji u izvještaju objavljenom od strane Agencije za statistiku Kosova, prenosi list "Koha Ditore".

Međutim, službenici Ministarstva financija nisu izneli svoj stav vezano za objavljivanje izvještaja od strane Agencije za statistiku Kosova od prije nekoliko dana.