Oni ne "haju" mnogo zbog ovoga!

Predsjednici opština protiv kojih su podihnute optužbe, zbog zloupotrebe službene dužnosti, i ostali koji imaju problema sa zakonom, će ponovo biti konkurentni kandidati za lokalne izbore. Oni ne "haju" mnogo zbog ovoga.

Jedan od njih, koji ima problema sa zakonom je aktuelni predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja, protiv kojeg je podignuta optužnica od strane EULEX-a nije ni hteo da razgovara sa novinarima lista "Zëri".

"Napišite da ne želim razgovarati. Danas sam na odmoru i ne želim da govorim", rekao je on kratno.

Ništa bolje odnose sa pravosuđem nema ni Nexhemdin Arifi, predsjednik opštine Vitina, čije je ime spominjano više puta zbog problema sa zakonom. Sam Arifi je izjavio da je sa sudom je rasšistio i u tom pogledu on je podvukao da ne predstavlja nikakav problem da se još jednom kandiduje i da uđe u utrku za dobijanjem mandata kao prvi čovjek Vitine.

Mnogo pominjan zbog zloupotrebe službenog položaja je i predsjednik opštine Gnjilane, Qemajl Musta, ali je kontakt sa njim u toku čitavog dana bio nemoguć.

Sa podignutom optužnicom protiv njega je i "snažna" osoba iz redova PDK, Sami Lushtaku, predsjednik Skenderaja, za kojeg se ne očekuje da će se opet kandidovati.

Popis predsjednika opština koji su pod istragom se ne završava ovdje...