Program "nakaradan" i neprofesionalan

Analitičar Fatmir Sheholli kritikovao je rad RTK 2, ocjenivši da je trenutni program te televizije na srpskom jeziku "nakaradan" i neprofesionalan. Direktor televizije nema komentar ovih navoda.

Prema njegovom mišljenju, trenutni program tog kanala na srpskom jeziku ne zadovoljava novinarske norme i standarde.

"Odgovorni za taj kanal, počevši od direktora Žarka Joksimovića, moraju imati u vidu da tu treba da rade pravi kadrovi. Trenutno ima mnogo nedostataka, a glavni je nepoznavanje gramatike srpskog jezika. Ako se ovako nastavi, mislim da gledanost neće biti u željenom domenu, niti će na pravi način biti ispunjeni zahtjevi Ahtisaarijevog plana", kazao je Sheholli u izjavi KIM radiju.

Sheholli je odgovorne za RTK 2 optužio za nepotizam. Dodao je da taj kanal na srpskom jeziku treba da učini sve da pronađe talentovane i ambiciozne ljude koji su spremni da preuzmu odgovornost.

"Prema informacijama koje imam, na tom kanalu ljudi su zaposleni na osnovu rodbinskih veza. Želim da podignem glas protiv toga i apelujem da, ako je to tačno, to ne rade.  RTK 2 nije tu da bi rješavala socijalne slučajeve, to bi trebalo da bude javni servis koji će imati udjela u razvijanju svih sfera života koje se tiču srpske zajednice", ocjenjuje Sheholli.

Drektor RTK 2 Žarko Joksimović nije želio da komentariše Shehollijeve optužbe i kritike. U kratkoj izjavi KIM radiju Joksimović je odgovorio: "Moj komentar je da to ne zaslužuje komentar".