Pripadnici naroda Kosova koji žive u Prizrenu ali i u drugim gradovima, Albanci, Turci, Bošnjaci i Romi okupili su se danas na skupu "Kosovo je sa tobom" na gradskom trgu u Prizrenu kako bi dali podršku premijeru Republike Turske Recepu Tayipu Erdoganu.

Skup podrške premijeru Turske je organizovala KDTP - turska partija na Kosovu uz podršku bošnjačke stranka DSB kao i mnogih nevladinih organizacija iz Prizrena. Učesnici mitinga su nosili zastave Kosova  kao i svih naroda koji žive na Kosovu od albanskih, turskih, Bosne i Hercegovine kao islamske. 
Miting su podržale i  mnoge  druge albanske, turske, bošnjačke i romske partije čiji su predstavnici prisustvovali mitingu među kojima i  Konservativna stranka, Balli kombetar, PDK, Romska stranka kao i  NVO-sektor i mnoga kulturno-umjetnička društva poput “MESK”, Šarski Behar, Esnaf, Udruženje omladine Kosova, AKEA, nezavisni intelektualci  te mnogi drugi.
Održano je nekoliko govora na sva tri zvanična jeziika  koja se govore u Prizrenu albanskom, turskom i  bosanskom gdje je, između ostalog, istaknuto da je današnji skup potvrda da se prate događaji u Turskoj i da je svima žao zbog posljednjih dešavanja. 
"Želja nam je da se ove neprijatnosti koje se dešavaju zadnjih dana u Turskoj riješe demokratskim putem  i  uz punu volju naroda. Želimo da izrazimo zadovoljstvo što svaki uspjeh Turske u svijetu sve nas ovdje čini sretnim i da svaku tugu dijelimo zajedno, kao da se desava na nasim prostorima i  da ćemo stati u odbranu Turske uvijek kada to zatreba. Povodom svih ovih dešavanja, mi narodi koji živimo na Balkanu, a volimo Tursku, želimo da poručimo bratskom turskom narodu i svjetski popularnom vođi tog naroda Recepu Tayipu Erdoganu da je jaka Turska i jak Balkan ali i sretna Turska sretan Balkan. Poštovani premijeru Turske - Kosovo je sa tobom, Kosovo te voli”,  istaknuto je u govoru.
"Želimo dati podršku Erdoganu, budući da protesti u Turskoj nisu motivisani iznutra, već su to učinili provokatori koji žele da sruše njegovu vlast. Mi, Prizrenci ali i svi Kosovari ćemo uvijek biti uz Erdogana", rekao je moderator na bosanskom Edis Jonuzi.
Tako se i Prizren našao na listi svih onih gradova na Balkanu čiji su građani sličnim mitinzima pružili podršku premijeru republike Turske Redzepu Taipu Erdoganu i vladi koju on vodi od kada su u više gradova u Turskoj počeli nemiri. Gradove koji su dali podrsku Erdoganu su i Tirana, Beč, Skoplje, Gostivar, Sarajevo i Zenica.
Vinetu Ganić