Protesti protiv ratifikacije sporazuma

Vlada je izrazila žaljenje zbog nasilnog ponašanja aktivista pokreta nad poslanicima, američkom ambasadorkom i međunarodnim predstavnicima.

Vlada Kosova je osudila pokušaj blokade rada Skupštine Kosova od strane aktivista Pokreta “Vetëvendosje”, pokušaj blokade ulaska poslanika, amabasadorke SAD-a u Prištini i drugih međunarodnih predstavnika kako bi uzeli učešće na danasnjoj sjednici Skupštine Kosova, prenosi Anadolija.
"Vlada izražava žaljenje zbog nasilnog ponašanja aktivista Pokreta 'Vetevendosje' nad poslanicima, američkom ambasadorkom i međunarodnim predstavnicima. Vlada smatra da je konstantno nasilje, koje ovaj pokret sprovodi na ulicama i trgovima, ali i pokušaj uvođenja nasilja u institucije, u potpunoj suprotnosti sa voljom naroda Kosova u izgradnji i konsolidaciji demokratskih institucija države Kosovo”, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.
Dodaje se da je volja građana za evropskim Kosovom, izražena na slobodnim izborima, iznad svega, da je iznad pokušaja da se uruši sav uspjeh koji je postigla država Kosovo i da je iznad niskih pobuda da se sruši evropska perspektiva Kosova zbog ličnog neuspjeha u politici.
Vlada Kosova je zahvalila svim poslanicima, koji su ubjedljivom većinom glasova, na današnjoj sjednici Skupštine ratifikovali Sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.