Zbogom PDK!

Predsjednik Skupšitne Kosova i jedan od osnivača Demokratske partije Kosova je najavio da će tokom ljeta formirati novu političku partiju.

Za sve što je loše na Kosovu Krasniqi je optužio premijera Kosova Hashima Thaçija, pošto on prema njemu samostalno i bez konsultacija i prave rasprave donosi sve odluke.

Učestvujući u emisiji Rubikon na KTV Krasniqi je rekao da za njega više nema mjesta u stranci koju je formirao i da nema budućnost za PDK bez demokratskih promjena u njoj. On je dodao da uz takvu strukturu partije teško da Thaçi dobije izbore.

Priznao je da je imao razgovore sa mnogima, ali i sa nezadovoljnicima unutar PDK i iz drugih partija oko ideje za stvaranje nove stranke. Najavio je da će vrlo brzo javnost upoznati sa odlukom koju bude donio jer je to dužan kosovskoj javnosti.

On smatra da su promjene na Kosovu neophodne, ali je problem kako ih izvršiti i da li će oni koji budu izabrani biti spremni da izvrše promjene, ističući da ne samo premijer Thaçi već i svi pretendenti na mjesto premijera ne garantuju promjene koje su potrebne Kosovu.

Krasniqi je kritikovao i proces privatizacije društvenih i javnih preduzeća na Kosovu ističući da je Vlada više bila na strani kupaca nego li na strani njenih građana.