Na vrhu liste se nalazi Adem Demaçi

Bivši visoki komunistički funkcioneri, Azem Vllasi i pokojni Mahmut Bakalli figuriraju na listi za priznanje statusa veterana UÇK-a. Njihova imena se nalaze na listi Političke kancelarije UÇK-a u Prištini, koju predvodi Adem Demaçi.

Popunjavanje zahtjeva za ovog drugog je ispunio jedan od članova njegove porodice.

Imena ova dva bivša visoka komunistička funkcionera nalaze se na listi aplikanata koju je predala Politička kancelarija UÇK-a u Prištini, a na kojoj se na čelu tog popisa nalazi istaknuti nacionalni aktivista Adem Demaçi, piše list "Epoka e Re", prenosi portal "Koha Ditore".

Na popisu kandidata ove kancelarije, kojeg je osigurao list "Epoka e Re" figuriraju 63 imena. Vijest je za "Epoku" potvrdio i sam Azem Vllasi.

"Da, popunio sam aplikaciju na zahtjev Političke kancelarije, pošto sam bio savjetnik Adema Demaçija toko 98. i 99. godine", rekao je Vllasi.

U međuvremenu, do sada u svim opštinama u zemlji samo za status veterana UÇK-a apliciralo je preko 50 hiljada osoba, preko četiri hiljade za status invalida i preko dvije hiljade porodica je apliciralo za priznanja statusa porodice šehida.