Nema povrijeđenih

Na kuću srpskog povratnika u kosovskom mjestu Istok bačena je eksplozivna naprava od koje je oštećena kuća, ali nije bilo povrijeđenih.

Eksplozivna naprava bačena je rano jutros na kuću srpskog povratnika u naselju Ljug, u opštini Istok na Kosovu, potvrdio je dopisniku agencije Anadolija regionalni portparol Policije Kosova Xhevat Ibra.

Na mjesto događaja izašle su sve jedinice policijske stanice Istok i u toku je istraga. Policija je prijavu dobila od Žarka Đurića i njegove supruge, čija kuća je napadnuta i koji su bili u kući u vrijeme ovog događaja, kazao je Ibra.

"Svjedoci su izjavili da su, dok su spavali, čuli jednu eksploziju od koje su oštećena ulazna vrata, kao i zid koji dijeli kupatilo i hodnik u kući napadnutih. U trenutku eksplozije u kući su se nalazile samo dvije gore navede osobe od kojih nijedna nije zadobila nikakve povrede", istakao je Ibra i dodao da za sada nema osumljičenih osoba u vezi s ovim slučajem.

Policiji nije poznat ni moguć motiv ovog napada.

U Istoku živi samo devetero Srba, a kako saznaje dopisnik Anadolije, surpuga Žarka Đurića je Albanka iz Albanije. Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, danas će posjetiti porodicu Đurić.