Nedisciplina u Parlamentu Kosova

Takoreći svaka sjednica Skupštine Kosova se okonča bez ispunjavanje dnevnog reda. Većina zastupnika, kako bi stekla privilegiju makar materijanu, ili statusnu, ostavljaju prazne stolice ne samo kada bojkotuju iz uskih partijskih interesa, nego kada su na dnevnom redu i pitanja od velike važnosti za ljude koje predstavljaju. Predsjednik Skupštine nerijetko biva primoran da ih iz bifea pozove u salu, ili pak da prolongira sastanak zbog nedostatka kvalifikovanog broja kako bi se donijele odluke.

Danas je, predsjednik Skupštine Jakup Krasniqi zaprijetio kažnavanjem zastupnika zbog nediscipline, skidajući im po 250 eura, koje uzimaju za svaku sjednicu. Krasniqi je bio izrevoltiran zbog toga što zastupnici nisu izglasali Rasima Demirija za potpredsjednika Skupštine Kosova iz redova nevećinskih zajednica, iako sa formalnim brojem prisutnih zastupnika.  

Prisutnih u sali tokom izbornog glasanja potredsjednika Skupštine iz redova nevećinskih zajednica je bilo 83 zastupnika, iako je za njegov izbor bilo potrebno da glasaju najmanje njih 61.