Rokade u Vladi

Najavljene promjene u vladi trebale bi se ostvariti sljedeće sedmice. Izvori Radio Kosova unutar obje vladajuće stranke, Demokratske stranke Kosova i Alijanse za novo Kosovo potvrdili su da će se razgovori koalicionih partnera o promjenama nastaviti i danas.

Demokratska stranka Kosova (PDK) i Alijansa za novo Kosovo (AKR) u završnoj su fazi dogovora o promjenama u vladi. Izvori unutar dviju vladajućih stranaka su rekli da dogovor u načelu postignut i da će u toku slijedeće nedjelje biti poznat novi sastav vlade.
Prema istim izvorima, AKR će dati Ministarstvo ekonomskog razvoja i odlučeno je da mjesto preuzme aktuelni šef Transmisione mreže i energetskog tržišta (KOST) Fadil Ismaili.
Dok će se Besim Beqaj preuzeti Ministarstvo integracija. 
Međutim, on je želio otići na mjesto ministra finansija poslije odlaska Bedri Hamzaja. Za mjesto ministra finansija takođe su trenutno u kombinaciji i Safete Hadergjonaj koja predsjedava Odborom za finansije i Behxhet Haliti, trenutni šef Odjela poreske uprave.
Ono što se takođe zna je da će Bajram Rexhepi napustiti dužnost ministra unutrašnjih poslova. Na ovu poziciju kao najbolje rješenje spominje se Vlora Çitaku, sadašnja ministrica integracija.
Zamjena pozicija će također biti i na nivou zamjenika, za koje je AKR tražio četiri pozicije.
Ono što je u ovom trenutku izvesno je da sa mjesta zamjenika ministra dijaspore ide Nuredin Lushtaku i taj položaj će preuzeti neko Partije prava.
U ovim izmjenama pozicija u izvršnoj vlasti, u nekim kombinacijima za mjesto u vlade spominje se i ime Kadri Veseli. Međutim, do sada, to niko nije službeno potvrdio, ni iz Demokratske stranke Kosova niti iz Alijanse novo Kosovo.