Koha ditore

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji djeluju na sjeveru Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela, postaće dio Policije Kosova, piše danas list "Koha ditore".

Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik piše da na sjeveru Kosova djeluje oko 500 pripadnika MUP-a Srbije, koji su naoružani i zvanično u službi u Kraljevu.
 
Izvori dnevnika uključeni u proces dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kazali su da je postignuta saglasnost dvije strane da se jedan dio ilegalnih struktura transformiše u zvanične organe reda.
 
"Na sjeveru se nalazi bezbjednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne te organizacije i očekujemo da se na sljedećem sastanku (dvojice premijera) iznađe rješenje za njihovo uključenje u komandni lanac Policije Kosova", rekao je izvor dnenvika.
 
Na Kosovu su dvije bezbednosne strukture koje mogu da se tranformišu - pripadnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite koji su dio Ministarstva odbrane Srbije, piše "Koha ditore".