Zbog čestih incidenata

Zbog sve češćih incidenata u sjevernom dijelu Mitrovice pojačano prisustvo policije, kaže zamjenik regionalnog direktora Policije Kosova Ergin Medić.

On je rekao da su u sjevernom dijelu Mitrovice, zbog posljednjih incidenata i krivičnih djela, na snazi pojačane mjere bezbjednosti koje podrazumijevaju pojačanu kontrolu vozila i lica naročito u večernjim satima.
Policija je svoje prisustvo povećala u multietničkim zonama grada kao što su Bošnjačka mahala i naselje Tri solitera, dodao je Medić. 
"U skladu sa tim u zoni odgovornosti policijske stanice Mitrovica-Sjever raspoređen je veći broj policajaca koji su na asistenciji svojim kolegama raspoređeni iz policijskih stanica Zvečan, Leposavić i Zubin Potok", rekao je Medić i dodao da će ovakve mjere na snazi ostati do daljnjeg. 
Na sjeveru Kosova u posljednja dva mjeseca zabilježeno je preko 20 ozbiljnih incidenata, koje je policija okfalifikovala kao ugrožavanje opšte bezbjednosti. 
U tim incidentima napadači su koristili eksploziv, ručne bombe i različite vrste vatrenog oružja. 
Samo u posljednjih nedjelju dana u sjevernom dijelu Mitrovice registrovano je više takvih krivičnih djela, a najozbiljniji dogodio se 4. februara kada je bačena bomba na kuću porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali od koje je povrijeđeno dvoje djece. 
Odgovorni za ove incidente još nisu uhapšeni.