Podujevo ne odražava praznični duh!

Sedamnaesti je februar 2013. godine, petogodišnjica nezavisnosti Kosova, ali se to ne vidi u Podujevu. Niti jedna zastava, nijedan bilbord, ili nekakav ukras, koji bi pokazali da je pet godina nezavisnosti se ne vide u ovom gradu.

Barem tako odražavaju situaciju u Podujevu slike koje je načinila ekipa Kosovapress-a koji su u nedjelju ujutru posjetili ovaj grad.

"Predsjednik opštine, Agim Veliu nije vidio za shodno da potroši novac za ovu godišnjicu, jer je novac potrošio na kupovinu luksuznih automobila, ali i na ručkove i večere", ovim riječima izražavaju bijes neki građani Podujeva.

Državna zastava, ali i nacionalna, se vidi samo na ulici, gdje su ih ulični prodavci izložili za građane koji su zainteresovani da za godišnjicu kupe iste.

Međutim, iako na oko Podujevo ne odražava praznični duh, u ovom gradu aktivnosti u povodu pete godišnjice nezavisnosti počele su jučer odavanjem počasti poginulima na groblju heroja, a dan završili takmičenjem interpretatora, koje je održano u holu DOma kulture.

U međuvremenu, danas 17. februara, Skupština opštine održava svečanu sjednicu, a biće nastavljeno prazničnim koncertom. Praznik se završava, utakmicom finala u malom fudbalu, koja počinje u 17:00 časova.