Svečana akademija povodom pete godišnjice nezavisnosti

Premijer Hashim Thaçi izjavio je da su 17. februara 2008. "snovi mnogih generacija kosovskih Albanaca postali stvarnost".

Na svečanoj akademiji povodom pete godišnjice nezavisnosti i 43 godine postojanja Univerziteta u Prištini, on je istakao da nema univerziteta u svijetu koji je toliko doprineo oslobađanju zemlje kao što je to učinio Univerzitet u Prištini.
"Prije pet godina (Kosovo) je institucionalizovalo svoj vjekovni san - 17. februara 2008. godine Kosovo je proglašena nezavisnom, slobodnom i demokratskom državom", kazao je Thaçi.
Organizacioni odbor je najavio da će danas, sutra i prekosutra biti organizovane mnogobrojern aktivnosti, među kojima i odavanje počasti Ademu Jashariju i Ibrahimu Rugovi. 
Predsednica Atifete Jahjga sutra organizuje prijem za domaće i međunarodne zvanice, a poslije će Filharmonija Kosova izvesti svečani koncert. 
U nedjelju u 12 časova je "Parada nezavisnosti" - defile pripadnika BSK i Policije Kosova na trgu Majka Tereza. Potom će biti održana svečana sjednica Skupštine Kosova, a poslije toga koncert, uz vatromet.