Teške krađe u Suvoj Reci

Posle intenzivnog rada Jedinica za istragu policijske stanice Suva Reka, su uspjele da identifikuju i uhapse šest osoba osumnjičenih za krivična djela teške krađe, uglavnom po privatnim kućama. Osumnjičene osobe su četiri muškarca i dvije žene Albanci sa Kosova K/A, F.M. (rođen 1990.), A. Sh. (rođen 1981.), J.M. (rođen 1989.), H.M. (rođen 1987.), F.M. (rođena 1992.) i H. Sh. (rođena 1974.), sa osnovanom sumnjom da su počinili seriju krađa.

U vezi sa ovim slučajem, policijski istražitelji Policijske Stanice Suva Reka su sproveli operaciju pretresa kuća u selu Vranić gdje su po nalogu suda pretresli dvije kuće su. 
Tokom pretresa istražitelji su pronašli dovoljno osnovanih dokaza
vezani za slučajeve koje su građani (žrtve) prijavili. 
Ove stvari su im preivremeno oduzete: električni šporet, frižider, veš mašina, električni radni pribor, jedan kompjuter i odjeću značajne vrijednosti. 
Tokom početne istrage, policija je osigurala značajne dokaze da su gore navedena lica počinila krivična djela grupno na organizovan način, takođe se sumnja da su počinila šest krivična djela teške krađe po nenastanjenim kućama, čiji se vlasnici privremeno nalaze u zapadnim državama.
U konsultaciji sa Javnim tužiocem, pet osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.