U utorak u kasnim satima

Nekoliko pripadnika NATO-a snaga na Kosovu pretrpjelo je teške povrede pošto su u utorak u kasnim satima, na jednom check-pointu KFOR-a, dobro prebijeni od nekoliko pripadnika takozvane Srpske civilne zaštite, obavijestio je izvor lista "Koha Ditore" iz ove misije, pod uslovom anonimnosti.

Prema izvoru, u ovom incidentu pripadnici Srpske civilne zaštite su nakon prebijanja vojnika NATO-a, demolirala su im i dva automobila.

Incident se dogodio na ulazu u selo Rudare u opštini Zvečan, odnosno kod seoskog groblja i puta koji vodi prema manastiru Sokolice. Izvor je dalje dodao da se pripadnici Srpske civilne zaštite sumnjiče da su bili naoružani te da ih je bilo više od 10 osoba. Vjeruje se da su pripadnici Civilne zaštite, koji su sudjelovali u premlaćivanju vojnika KFOR-a, došli sa mjesta kojeg oni čuvaju u selu Rudare.

Nakon incidenta, na mjesto događaja je otišlo pojačanje KFOR-a, koje je odnijelo povređene vojnike i oštećene automobile. KFOR o ovom incidentu nije upoznao Policiju Kosova niti EULEX-a, trudeći se da incident ne izađe u javnost.

S druge strane, dan prije tzv. predsjednik opštine Mitrovica na sjeveru, Krstimir Pantić je priznao da je on komandant ove ilegalne organizacije Srbije koja djeluje na Kosovu. Također, on je podvukao da pripadnici Srpske civilne zaštite trebaju biti naoružani i trebaju braniti srpski narod kako od napada Albanaca tako i od napada međunarodnjaka.