U subotu od 10:00 časova

"NEWBORN" spomenik kojim se identifikuje "najnovija" država Kosovo, u subotu će biti obojena zastavama svih država koje su priznale njenu nezavisnost.

Inicijativa za bojenje dolazi uoči pete godišnjice nezavisnosti Kosova, od Fisnika Ismailija ideatora i realizatora obeliska koji simbolizuje rađanje nove države.

Na postu objavljenom na Facebook-u, Ismaili je pozvao građane da se u subotu, 16. februara pridruže inicijativi da se NEWBORN oboji zastavama svih država koje su priznale nezavisnost Kosova.

Kako će izgledati NEWBORN za petogodišnjicu

"Budući da je NEWBORN izgrađen da na njemu piše i crta bilo koji stanovnik svijeta, pozivam vas da zajedno realizujemo ideju prvog rođendana, da se NEWBORN oboji zastavama svih država koje su priznale nezavisnost Kosova", napisao je Isamili na njegovom Facebook profilu i na zvaničnoj stranici Newborn.

Ismaili je pozvao građane da u subotu, od 10:00 časova se okupe ispred Palate mladih u Prištini, gdje je ujedno i adresa obeliska "NEWBORN" od 17. februara 2008. godine, te da sa sobom ponesu jednu od oprema dolje navedenih:

- četka ili valjak svih vrsta i veličina
- fen za kosu, što više to bolje,
- što više krpa,
- rukavice, kape i odjeća koja im ne treba, za bojenje,
- merdevine ili skelu kako bi dosegli visinu od 3 metara,
- finansijsku pomoć za kupovinu boja
- pomoć u hrani i piću za volontere.