Nadaju se isplatama

Uprkos odlukama Vlade Kosova i obećanjima da će nastavnicima na Kosovu plate sa povećanjem početi da dobijaju od početka 2011. Oni ovo obećano povećanje, do danas za mjesec januar i februar te godine nisu dobili. Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije, Ramë Buja priznaje da su ostali dužni nastavnicima i da oni ne odustaju od toga da ispune tu odluku.

On je za portal Kosovapress rekao da ovaj dug nije isplaćen zbog finasijskih nemogućnosti te da ulažu napore kako bi pronašli način da obećanje bude u potpunosti ispunjeno.

Buja rekao da neće odustati od ove isplate, jer je još uvijek na snazi odluka Vlade, koja obavezuje da se nastavnici isplate za ova dva mjeseca.

"Nije isplaćeno zbog finansijskih nemogućnosti, uz svu želju Vlade i Ministarstva obrazovanja i samog ministra da se ovo realizuje i ja vjerujem da ćemo uraditi to..." rekao je između ostalog Ramë Buja.

Nastavnici na Kosovu koji su dobili povećanje plata od početka 2011. godine još uvijek nisu dobili preostalu razliku za mjesec januar i februar, pošto zbog kašnjenja odobrenja budžeta za tu godinu, plate sa povećanjem su počeli da dobijaju od mjeseca marta.