Hamdi Sopa nije izvršio samoubistvo!

Supruga i dvije ćerke Hamdija Sope, predstavnika kancelarije za medije kabineta predsjednika vlade Kosova, uhapšene su danas zbog sumnje da su ga ubile, pošto su rezultati autopsije pokazali da nije izvršio samoubistvo, preneo je list "Express".

Vijest je potvrdio i glasnogovornik Policije, Brahim Sadria, koji je izjavio da su osobe bile prisutne u stanu pokojnika u vrijeme kada se slučaj dogodio.

Na osnovu rezultata autopsije konstatuje se da se radi o ubistvu a ne samoubistvu, tako da je tužilac Blerim Isufaj, koji vodi ovaj slučaj, danas donio odluku o pokretanju istrage i naredio hapšenje osoba koje su u vrijeme smrti Sope bile prisutne u njegovom stanu, gde se sumnja da je izvršeno ubistvo, kaže se u saopštenju Osnovnog tužilaštva Prištine.

Dnevnik "Express" u elektronskom izdanju piše da je policija tokom današnjeg dana uhapsila suprugu Sope i njegove dvije ćerke.

Tužilac je od suda zatražio da izvrši pretres stana ubijenog i istovremeno zatražio određivanje pritvora za osumnjičene, kaže se u saopštenju tužilaštva.

Hamdi Sopa, predstavnik kancelarije za medije kabineta premijera Kosova je umro u utorak poslije podne (29. januara 2013. godine), pod nerazjašnjenim okolnostima u naselju Aktaši u Prištini, kada je pao sa devetog sprata terase njegovog stana.