Foto: Telgraf.rs

Dječak (3) i djevojčica (10) povređeni su kada su nepoznati počinioci večeras oko 19 sati bacili eksplozivnu napravu u dvorište porodice Vučetić u naselju "Bošnjačka mahala".

U mješovitom naselju "Bošnjačka mahala", u sjevernom dijelu Mitrovice, oko nešto prije 19 časova u dvorište porodice Vučetić bačena je eksplozivna naprava.
 
Regionalni portparol Policije Kosova, Besim Hoti, je potvrdio za KTV da je u večernjim satima u etnički mješovitom naselju došlo do eksplozije u blizini istočnog mosta i da se eksplozija desila u dvorištvu porodice Vučetić, te da je majka sa dvoje maloljetne djece bila na terasi u trenutku eksplozije od koje su djeca povređena.
 
Povređena djeca, djevojčica starosti 10 godina i trogodišnji dječak, trenutno se nalaze u bolnici na sjeveru Mitrovici.
 
Za sada detalji nisu poznati, a jedinice POlicije Kosova i forenzički timovi vrše istragu na licu mjesta.

Prema pisanju srbijanskih medija, djeca su smještena na odjeljenje intenzivne njege u mitrovačkoj bolnici i njihovo stanje se prati. Prema riječima dežurnih ljekara razmišlja se o transportu djece u neku od specijalizovanih ustanova zbog mogućih komplikacija.
 
"Primili smo dvoje dece koja su povređena eksplozivnom napravom koja je ubačena kroz prozor njihove privatne kuće. Imaju povrede od gelera po glavi i vratu i za sada nisu životno ugroženi", rekli su novinarima dežurni ljekari u bolnici u Mitrovici, Trajče Bogevski i Miroslav Dančetović.

"Razmišljamo o njihovom transportu na dalje lečenje u neku specijalizovanu dečju kliniku u Beogradu zbog mogućnosti komplikacije povreda. Povrede su u predelu obraza i vrata, a ovakve povrede mogu biti opasne po život i zbog toga razmišljamo o mogućem transportu", rekli su ljekari.

Trajče Bogeski, rekao je da djeca imaju rane na obrazima i s prednje strane vrata gdje su veliki krvni sudovi.

Eksplozivna naprava bačena je u kuću Sneže i Steve Vučetić, u Bošnjačkoj mahali, jednom od mješovitih kvartova u Mitrovici u kojem žive i Srbi i Albanci.

Policija je na licu mjesta obavila uviđaj. Ovo je drugi bombaški napad za posljednja 24 časa u sjevernom dijelu Mitrovice, a počinioci nisu nađeni.