Nema povrijeđenih

Dvije jake eksplozije začule su se sinoć oko 22 časa u etnički mješovitom naselju Tri solitera u sjevernom dijelu Mitrovice. Bačena bomba u Leposaviću.

U eksplozijama nema povrijeđenih ali je pričinjena materijalna šteta.
Zamjenik Regionalnog direktora policije Kosova za sjever Kosova Ergin Medic potvrdio je novinarima da su bačene dvije eksplozivne naprave, da nema povrijeđenih i da su uslijed eksplozija oštećena dva automobila i nanijeta materijalna šteta na jednom stanu u prizemlju solitera u Mitrovici.
Policija Kosova su na licu mjesta i vrše uviđaj. Etnički mješovito naselje Tri solitera nalazi se u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru a ispred tri solitera danonoćno dežuraju pripadnici Kfor-a. 
Nedavno su u blizini solitera na zgradu Opštine Mitrovica bačeni molotovljevi kokteli ali tečnost nije planula pa nije bilo posljedica, a počinioci ovog i još nekoliko napada na opštinu i naselje Tri solitera nisu pronađeni. 
Eksplozivna naprava bačena je večeras oko 19 sati i 15 minuta na poljoprivrednu apoteku u Leposaviću ali na sreću nije bilo povrijeđenih. 
Pripadnici policije Kosova obavljaju uviđaj.