Nakon isteka svih zakonskih rokova

Nakon mnogo napora s ciljem prevazilaženja sporova o implementaciji i realizaciji ugovora za snabdjevanje biometrijskim pasošima između Ministarstva unutrašnjih poslova i austrijske kompanije OeSD i nakon isteka svih zakonskih rokova na osnovu ugovora o iznalaženja dogovora zbog nesporazuma, Ministarstvo unutrašnjih poslova je poduzelo zakonske mjere za raskidanje ugovora.

"Ministarstvo je preduzelo ovakvu odluku pošto kompanija OeSD nije ispoštovala član 12.2 ugovora, kojim nije načinjeno snabdjevanje u roku biometrijskim pasošima. Prekršen je član 5 specifičnih uslova osnovnog ugovora. Nije ispoštovan član 3 sporazuma, član 16 Ugovora i na kraju je odbijen naš zahtjev o prijateljskom rješenju svih članova ugovora", stoji u saopštenju za medije iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dana 30.01.2013., Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavjestilo i austrijsku kompaniju OeSD o prekidu ugovora za snabdjevanje biometrijskih pasoša.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će otvoriti novi tender za snabdjevanje biometrijskih pasoša, na osnovu zakona o nabavci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ubjeđuje građane Republike Kosova da će se procedure za dobijanje biometrijskih pasoša nastaviti normalno prema svim zakonima na snazi.